40 grader!

2009-07-30 @ 20:37:17 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Igår var det 40 grader i skuggan här i Seattle. Klockan 12 på natten var det 33 grader. I 40-graders hetta sprang jag igår till bussen (tar cirka 15 minuter att gå), men missade den med sekunder. Fick istället sitta på en buss som tar nästan en timme att åka med downtown. Den var fullpackad med folk och luftkonditioneringen var noll. Jag har nog aldrig svettats så mycket! Fick riva ur en sida ur min Stieg Larsson-bok för att kunna torka bort lite svett i ansiktet. Sick.

Jag och Martina hade i alla fall en jättemysig kväll downtown. Det blev uteserveringen på Red Robin.

 







Ikväll ska jag träffa Madde och kanadensare för bio eller någon park/strand. På fredag har Pamela och Cinthya avskedfest. Jag börjar få smått panik för att så många som jag umgås med avslutar sina år nu!

Fler bilder från helgen

2009-07-30 @ 20:27:49 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()






Alla bilder är från Madde.

Middag i Magnolia, Neighbors, uppesittarkväll hos Carro, parkhäng...

2009-07-27 @ 08:29:09 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Helgen har varit superbra och jag har hunnit med massa saker. I fredags träffade jag Carro, Madde och kanadensarna (well, två av dem i alla fall) och åt middag i hamnen i Magnolia. Sen blev det party och rockband i kanadensarnas mansion innan några av oss (3 av kanadensarna och  så svenskarna såklart) begav oss till gayklubben Neighbors och dansade, dansade, dansade! Det var intressant att se kanadensarna där, haha. De höll sig väldigt tätt intill oss tjejer om man säger så.




Efter dansadet gick vi och åt pannkakor. När solen gick upp åkte vi hem till kanadensarna och sov några timmar och sen blev det Starbucks och taxi hem till Carro.

På lördagen jobbade jag i cirka 2 timmar. Sen var det uppesittarkväll hos Carro. Vi åt massa onyttigt, läste tidningar, hade ansiktsmask, målade naglarna och kollade på Djävulen bär prada.



Vid 04.30 var det dags att skjutsa Carro till flygplatsen och säga hej då. Sorgligt!

Slocknade i min säng vid 8.00 på morgonen och vaknade vid 12.30. Tog bilen och mötte upp Madde, Rich och Graham för parkhäng hela dagen lång. Det var sanslöst varmt idag och efter massa springande efter bollar var man genomsvettig och helt slut.



Tack alla som gjorde denna helg så sjukt bra!

Veckans jobb...

2009-07-24 @ 09:18:40 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

har bestått mycket av detta:







Efter att jag hade lämnat K vid sitt camp idag mötte jag upp Chinatsu så att dessa två busungar kunde ha playdate.


Vi var i en park och sen åt vi lunch på ett mysigt pizzaställe. När K's camp var slut följde alla med hem till oss och badade. Riktigt skön och bra dag! En komisk sak som hände idag var när vi åt lunch och jag skulle följa med tjejerna till toaletten. Det fanns en korg där det låg tamponger därinne.
"Vad är det där?" sa Z.
"Det är för när man har sin mens" svarade hennes vän, 5 år.
"Vad är mens för något?" frågade Z.
"När man blöder"
"Sofia, kommer du ihåg när du kliade hål på ditt myggbett på foten?" sa Z till mig. "Använde du en sån där då?"
"Det är för när man blöder här" säger hennes vän och pekar. Haha.

150 dagar i USA!

2009-07-24 @ 08:52:51 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Idag, den 23 juli, har jag varit 150 dagar i USA. Idag är det även exakt 5 månader sen jag lämnade Sverige. Faktiskt lite längre eftersom det snart är den 24 här och redan är det i Sverige.

I måndags var jag på en mysig restaurang i en hamn i Magnolia med Carro och Madde. Efter mat och prat (rimmar!) åkte vi en sväng till Pamela där vi blev bjudna på superstarkt godis från Mexico.



På tisdagen var det hej då-middag hos Carro med hennes värdfamilj, Madde, kanadensarna och Candice. Jag gillade efterrättsmenyn starkt. Vi satt på deras uteplats med utsikt över vattnet. Verkligen jättemysig kväll!



Jag gillar när man kan gå klädd såhär klockan 1 på natten. Värmebölja is the shit!



Igår, torsdag, tog jag bussen downtown för middag på Westlake och shopping med Martina och Sarah.



Idag bestämde jag mig för att jag var tvungen att vara hemma ikväll. Har börjat må riktigt dåligt av min sömnbrist så tanken var att jag skulle bota den ikväll. Plus hinna städa mitt rum, tvätta, bränna ny musik att ha i bilen, blogga och fixa mina fötter som ser ut som skrutt. Nu är dock klockan tio i tolv och jag har fortfarande massa tvätt kvar. Har haft middag med min värdfamilj och min värdpappas bror med familj. Och så har jag skypat med pappa! I morgon slutar jag halv elva eller tolv, det är lite oklart vilket. Om det är sol ska jag SOLA. Om det är mulet åker jag nog och shoppar tills alla andra har slutat jobba. Hoppas på sol!

Update

2009-07-20 @ 09:23:45 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Tog precis av mig kläderna och ser att jag är bränd på överdelen av magen och hela sidan plus lite på låren. Att jag aldrig lär mig! Tyckte jag var duktig och smörjde in mig, men tänkte inte på att vi låg med solen från sidan så det brände extra mycket där. Aj! Emma och jag tog slut på en hel flaska solskyddsfaktor 30 när hon var här så nu har jag bara en på 15. Tydligen inte tillräckligt här (är ju det i Sverige) så måste köpa ny i morgon!

Sommar i Seattle

2009-07-20 @ 08:57:36 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Helgen bestod av Cheesecake Factory med Martina på fredagskvällen. Blev en mysig kväll på uteservering, det är så varmt här nu att man kan sitta barbent och i linne ända till 12. Efter ett tag kom Madde och Carro och vi beställde jordgubbar med grädde. Carro hittade en glasbit i min cola vilket resulterade i att vi fick våra efterrätter gratis!




På lördagen jobbade jag 12-5. Martina kom och höll mig sällskap så jobbandet gick fort och var väl inte alltför ansträngande heller. Vi badade vid bryggan hela dagen. K hade köpt en ny bok så hon låg och läste och jag och Martina halvsov i solen.

 

Efter duschande och sminkande tog vi bilen till Alki Beach och åt middag på Pegasus. Sen åkte vi till Carro och körde Ring of Fire med henne, Madde, kanadensarna, Pamela och Cinthya. Vi gav oss på att klara game of poon vilket är när man räknar upp siffror i ordning cirkeln runt. Siffror som inte får sägas är siffror som innehåller talet 7, till exempel 7, 14, 21, 27. Vi plussade även på att man inte fick säga tal som innehåller samma siffror, till exempel 11, 22, 33 osv. Spelet ska gå fort och det är sjukt lätt att glömma bort sig, vilket jag irriterande nog gjorde ganska många gånger. Vid halv tre-tiden tog vi oss i kragen och insåg att vi behövde lite sömn denna helg också.

Min värdmamma fyllde år idag (söndag) och jag hade köpt Mama Mia till henne. Martina sov över hos mig så på söndagen gick till stranden som är precis bredvid mitt hus här. Det var riktigt varmt i solen så efter en stund kände vi för att doppa benen i vattnet. Jag gick ut en liten bit, hade vatten till halva vaden när jag hör och ser en badvakt ropa i en stor megafon: "Jeff! Go talk to that woman over there!" Helvete tänker jag när jag ser hur han springer mot oss som att jag var nära att drunkna. Springer upp ur vattnet och kastar mig på handduken samtidigt som jag och Martina börjar asgarva. Denna Jeff säger bestämt till mig att ska jag bada får jag hålla mig i den inringade delen, ja om jag så bara ska BEFINNA mig i vattnet. Efter mer solande pallrade vi oss bort till den inringade delen och jag frågade försiktigt om vi fick gå utanför den första linan (eftersom vattnet bara räckte oss till midjan där). Fick svar att då måste någon i båt vara där och sen ropar badvakten i megafon igen att en annan badvakt skulle ta ut roddbåten. Vi svarade att det var lugnt, vi kunde vara på den grunda sidan- En annan kvinna har tagit sig över linan till den yttre inringade delen och badvakterna får panik. En av dem (inte supersmidig om man säger så) springer i panik till roddbåten, kastar sig i den och ror för livet. När hon är framme har kvinnan redan simmat tillbaka till den "säkra sidan". Haha. Jag och Martina garvade verkligen rakt ut. "Sådär! Nu kan ni komma" säger badvakten stolt och tittar på oss och för att vara snälla simmade vi över och plaskade lite i några minuter innan vi gick upp. Snacka om att ta sitt jobb på allvar. De hade till och med övningar som fick mig att tro att jag befann mig i en Baywatch-inspelningen. Denna "strand" är ungefär 7 meter lång och 3 meter bred. Mindre än Hjälmarbaden! Vi fick oss ett mycket gott skratt i alla fall.

På denna bild syns vår tomt och vid segelbåten är bryggan där vi brukar bada i vanliga fall.



The life guard i roddbåten



Efter dusch åkte vi downtown och åt thaimat till middag. Lite shopping blev det också!





När Martina hade tagit bussen hem gick jag till Barnes & Noble. För första gången sen jag kom till USA kände jag ett riktigt sug efter att läsa igen. Gick runt länge och tittade innan jag bestämde mig för att köpa "My Sister's Keeper" och "My Lobotomy". Köpte även ett nytt telefonkort idag så nu kan jag äntligen ringa till alla er som inte har skype igen!

När jag kom hem vid halv tio var det full rulle på baksidan. Folk badade i bubbelpoolen och min värdpappa och K flög drake i badkläder. Jag orkade inte hälsa på alla så smög in i mitt rum och stängde dörren. Kände mig något asocial, men ibland orkar man bara inte. Jag börjar 8.30 i morgon, men antar att mina värdbarn kommer sova ganska länge. De brukar gå och lägga sig vid 8 i vanliga fall så hoppas de tar sovmorgon i morgon! Ska fortfarande vara soligt och varmt så vi kan nog bada mesta delen av dagen.

Sofia gör det igen...

2009-07-20 @ 07:32:40 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Jag har letat efter ett par ljusrosa converse förut. Hittade ett par i L.A, men Emma intalade mig att jag inte behövde ett par till. Men de här godbitarna är ju lite annorlunda, snörningen är inte som på andra converse. Den är nämligen elastisk så meningen är att man inte ska behöva knyta dem varje gång man ska ta på sig dem. Bara det låter ju kanon. Plus mina damer och herrar, de var på REA! Hade kostat 50-60 dollar någonting och nu var de nere på 39 dollar eftersom Nordstrom hade något slags anniversary.

Det ni, det var väl ett bra köp? Man kan aldrig få för många par skor! Eller hur?

Såhär ser det ut där vi solar och badar. I like it!

2009-07-18 @ 00:57:33 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

32 grader varmt

2009-07-18 @ 00:52:42 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Det är 32 grader varmt här nu! Mina värdbarn har nap eftersom de var uppe så sent igår och jag slutar om 10 minuter (16.00). Har varit en väldigt lugn dag. Jag har haft ont i huvudet och mått illa hela dagen. Är livrädd för att det ska bli värre så jag får ligga hemma ikväll. Har försökt vila så mycket som möjligt. Vi har haft storytime på en filt i skuggan ute på gräsmattan och sen vilade jag lite medan mitt värdbarn lekte. Somnade en stund under deras nap också.

Igår kväll var det som sagt sista avskedet för Louisa. Det var jag, Carro, Madde, Louisa, Pamela, Claudia, Daniel och Cinthya som möttes hemma i Cinthyas helt galet stora hus. Vi kollade på American Psycho. Den kändes överdriven, men såklart blev jag sjukt rädd ändå.



Den här står parkerad utanför ett Safeway här i området. Wohooo.

Ikväll ska jag och Martina ses för att äta middag ute. Mysigt! Jag har nog sovit ungefär 4-5 timmar varje natt denna vecka så ska bli skönt att bara ta det lugnt ikväll.

Det är inte alltid en dans på rosor...

2009-07-17 @ 03:56:41 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag hatar att aldrig veta. Jag blir tokig på att aldrig kunna bestämma något och sen ha det att se fram emot. Just nu är jag väldigt, väldigt arg. Arg på att jag inte verkar kunna få göra det jag mest av allt vill i hela världen just nu. Hur kan humöret gå från toppen till botten på lika kort tid som det tar att läsa ett mail.

Aldrig att jag skulle sitta hemma och deppa ikväll bara för det här. Nu ska jag duscha (eftersom vi badat i sjön hela dagen) och sen åker jag till Cinthya där det ska samlas lite folk för att säga ett sista hej då till Louisa. I morgon åker hon hem. Hem till Örebro. I morgon åker även Pauline hem. Hon har valt att avbryta sitt år eftersom hennes värdmamma har tryckt ner henne under en lång, lång tid. Just nu känns det svårt.

Jag saknar er så extremt mycket just nu. Jag saknar er jämt, varje minut, men just nu saknar jag er så det gör ont i hela kroppen. Ibland förstår jag inte hur jag kunde åka ifrån allt. Mamma, pappa, Emma och Wilma som betyder ALLT! Bella, Natha, Johanna, Linnéa, Natalie, Sarah och alla andra som betyder massa. JAG SAKNAR ER!

Tur att det är 30 grader, klarblå himmel och sol ute.

Hetta!

2009-07-16 @ 20:31:59 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Det är jättevarmt här i Seattle just nu, runt 30 grader. Klarblå himmel och sol.

Igår var en mysig kväll downtown med Martina. Vi shoppade lite smått och gott (inga kläder, väskor eller skor, jag lovar!) och sen blev det en lång pratstund på Starbucks.

Snodde bilderna från Martinas blogg.


Good Bye Dinner and Birthday Party

2009-07-15 @ 19:54:30 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Igår hade Louisa avskedsmiddag på en restaurang i Alki Beach.
Det blev lite missförstånd om huruvida vi skulle köra på grimaser eller inte, haha.





Efter middagen begav vi oss till Capitol Hill för att fira Rich (en av killarna från Kanada) som fyllde år. Det blev rockband hela kvällen! Trummor och sång för min del.

Rich gillar inte choklad. Inte ens Marabou! Här tvingar han i sig en bit i alla fall.



Det skrämmer mig...

2009-07-15 @ 19:42:07 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

att jag börjar glömma bort hur det känns att gosa med Wilma. Idag saknar jag henne extra mycket!


                                    

Fell in love with John Legend this weekend

2009-07-14 @ 06:45:51 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

"Du vet ju inte ens vart jag ska åka någonstans, jävla telefonarsel!"

2009-07-14 @ 06:29:02 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()



Det var på grund av detta som jag skämde ut mig på flyget mellan D.C och Seattle när jag flyttade hit. Jag hade det på ipoden och garvade rakt ut. Måste sett ut som jag var någon gammal tok som var helt inne i sin egen värld eller något. Jag kunde verkligen inte sluta skratta sådär mycket så man kippar efter luft och skakar i hela kroppen.

Toppen nås efter 3.17. Mamma, detta är din humor. Du måste lyssna på hela!

Helgen

2009-07-14 @ 05:22:57 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Från och med i fredags och en vecka framåt är jag ensam med mina värdbarn. Deras farmor kommer på kvällarna och sover här. I fredag åkte jag och Z till en strand där de även har en stor lekplats och massa restauranger. Var proppfullt med folk eftersom det var strålande sol och supervarmt ute plus att alla har sommarlov nu. Vi lekte lite i parken och sen gick vi bort en bit och åt hamburgare på ett ställe. Väl hemma fick hon se en film medan jag fixade i ordning mig lite. Packade hennes saker och sen skjutsade jag henne till farmorn där hon skulle sova över. Kvällen bestod av grillning i Gasworks park! Åkte och hämtade upp Martina (en ny svensk tjej här) och efter många om och men och hjälp av Madde och Carro lyckades vi hitta till parken där de plus Louisa befann sig. Vi lyssnade på Miike Snow och grillade kyckling och annat gott. Efter ett tag kom två killar som är vänner till de andra tjejerna. Pamela och Cinthya (mexicanarna) tittade också förbi.





Lördagen jobbade jag 10 till 5. Hämtade upp Z hos hennes farmor och sen fick vi en rundtur att farmorn i hela Queen Anne med omgivning. Hon åkte i bilen framför och pekade och viftade med handen utanför rutan när det var något jag skulle lägga extra märke till, haha. Sen åkte Z och jag och väntade vid färjan där McKayla skulle komma. Hon hade nämligen varit borta på camp en hel vecka själv. Var jättekul att se henne igen!


Jag kunde dock inte välkomna henne hem som jag ville. Fick nämligen världens migränattack när vi kom hem. Hade planerat att vi skulle bada eftersom det var supervarmt ute, men fick sätta på Hanna Montana till dem och slänga fram lite isglass istället. Sen gick jag till mitt rum och spydde som en hund/gris (vad säger man?!). Ringde farmorn och bad henne komma tidigare, men det var mycket traffik så hon kom vid fem i alla fall. Då däckade jag i mitt rum och sov till halv två på natten. Vaknade och borstade tänderna och somnade om. Denna gång var det i alla fall bättre än under 4th of July för då var jag så sanslöst dålig, spydde 6 gånger under kvällen/natten och hade så ont att jag inte kunde sova alls. jag hade i alla fall ingen kul lördagskväll alls och vaknade upp med ångest på söndagsmorgonen, ångest över att ha missat en lördagskväll. Sov i alla fall runt 16-17 timmar totalt sett, helt galet!

Söndagen bestod av au pair-möte i en "garden park" bara 5 minuter från mig.





Efter mötet åkte jag och Sarah till en Summer Festival som ägde rum i West Seattle. Där fick jag min rygg undersökt av en kiropraktor som såg att jag har en kota i min nacke "som ligger fel", vilket kan vara vad som orsakar all min huvudvärk. Så jag kanske ska gå och fixa till det hos henne. Vore ju kanon om min huvudvärk förvsann!

Vi var hemma en sväng hos Sarah innan vi tog oss downtown. Mötte upp Martina och så gick vi och såg "I love you Beth Cooper".

I morgon blir det good bye dinner på en restaurang i Alki Beach. Louisas au pair-år avslutas nämligen nu så hon lämnar Seattle på fredag och åker hem till kära gamla Örebro igen!

På onsdag är det Harry Potter-premiär och den vill jag inte missa!

Shoppinghysteri

2009-07-10 @ 07:08:01 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Den sista månaden har jag shoppat så sanslöst mycket att min garderob är proppfyll ÄVEN fast jag har nästan 3 veckors tvätt som inte tar upp plats där. Jag måste sluta med detta. I måndags var jag och Sarah på Forever 21, I tisdags blev jag upphämtad av Carro och Louisa för en tur till southcenter och igår gick jag och Sarah loss inne på H&M och Old Navy. Jag måste ta tag i min ekonomi!

Idag har vi haft playdate med Chinatsu och de två barnen hon tar hand om. Slipe and slide och hot tube för hela slanten och sen fick de se en film på slutet också.

Ikväll är första kvällen jag är hemma och tar det lugnt på nästan 3 veckor. Jag känner mig HELT SLUT! Men i morgon är det fredag (HELG!) och det fina vädret är nu tillbaka på allvar. Jag gillar det starkt. Lite skadeglad kan man väl få vara över att Sverige har ösregn? Bara lite? 

Underbara veckor med Emma

2009-07-10 @ 06:34:21 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Två underbara veckor har nu passerat! I måndags morse skjutsade jag Emma till flygplatsen och sa hej då. Jag fick nu alltså erfara det som alla har sagt (men som jag själv inte har upplevt), nämligen hur sjukt mycket svårare det är att bli lämnad än att lämna. Det är ju mycket enklare när det är man själv som sätter sig på ett plan och åker iväg än att säga hej då till någon som åker.

Vi har i alla fall haft två helt sanslöst bra veckor bestående av downtown, shopping i mängder, Starbucks, Cheesecake factory, bio (Hangover), Snoqualmie falls, Alki Beach, U district, Pride festival vid Space Needle, Hollywood, Venize Beach, Santa Monica (där de spelade in Baywatch. Hey Mitch!), creepy hostelvärd, massa solande och badande, sönderbrända knäveck, vader och ryggar, fyverkerier och mys på en båt vid 4th of July, extremt mycket skratt, intern humor och citat! Två oförglömliga veckor helt enkelt!

Vi har träffat otroligt många roliga människor under dessa två veckor, men priset går garanterat till gubben på busen hem från downtown i L.A. Det var sent och alla på bussen var trötta, men den här lilla mysgubben gjorde i alla fall att Emma och jag skrattade så mycket så vi höll på att dö. Går inte att beskriva hur rolig han var utan att ni ser kroppspråket.

Mest använda citat under Emmas vistelse här:

"Hey, you got a bird on your head!"
"I need to go to the bathroom anyway..... AAAAAAHHHHHHH!"
"Do you know where rental is?"
"Just go up the hiiiiiiiill"

Bilderna får berätta resten. Kan inte lägga upp från alla dagar, men några får ni ta del av i alla fall.












Alki Beach