Thank you Bank of America!

2009-06-22 @ 22:12:22 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Ringde Bank of America nu på förmiddagen och fick alla mina pengar tillbaka som de har dragit eftersom jag har övertrasserat kontot X antal gånger. Så nu är jag 210 dollar rikare. Life's good!

Nu landar Emma snart i Philadelfia. Där ska hon vänta i 2 timmar och sen tar det 6 timmar med flyget hit! Det är nu det händer!

Nu ska jag åka ut och fixa lite ärenden. Sen blir det städa, tvätta och bädda sängen som Emma ska sova i. Vill hinna till gymmet också så bäst jag sätter fart!

Tänker massa på P i D.C nu också och hoppat att allt löser sig till det bästa. Jag om någon vet hur det känns att befinna sig i ett sådant helvete. Önskar jag kunde vara i där just nu och hjälpa henne på samma sätt som hon hjälpte mig för 10 veckor sen. Hade aldrig klarat mig utan henne, då hade jag nog gett upp och åkt hem. Känner mig så handlingsförlammad när jag befinner mig på andra sidan USA och inte kan göra någonting för att hjälpa. Men jag hoppas och tror att det kommer lösa sig.

Väderångest

2009-06-22 @ 19:21:18 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Om 11 timmar står jag på flygplatsen och möter Emma. Just nu håller jag på och tvättar och fixar lite. Ska ringa Bank of America och sen åka och handla. Om jag hinner blir det en tur till gymmet också, kan behövas!

Hela veckan har jag varit orolig över vädret eftersom jag vill att det ska vara perfekt när Emma kommer. Nu på morgonen har jag haft världens väderångest. Det känns bara så typiskt att det var över 30 grader och stekande sol för några veckor sen och nu har det varit molnigt och ostadigt i ungefär en vecka. Jag får sådan sjuk ångest. Allt blir ju mycket trevligare och roligare med bra väder. Och mycket som jag har planerat att vi ska göra är utomhusaktiviteter. Nu har ju tydligen Sverige (eller i alla fall Örebro) fått sommarväder också. Aaah, jag blir galen. Typiskt, typiskt, typiskt. Jag försöker vara positiv och tänka att det viktigaste är att vi är tillsammans, men det är svårt. Vi åker ju i alla fall till L.A nästa måndag så får väl hoppas att det är sol och värme där.

Lyckad midsommarhelg

2009-06-22 @ 07:17:15 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

I fredags slutade mina värdbarn skolan. Dagen blev väldig lätt för mig. Hämtade upp Z 11.40 och sen åkte vi till en mexicansk restaurang och mötte upp min värdmamma, hennes bror och min värdpappa för att fira att hon hade slutat. Sen åkte Z och jag och hämtade upp hennes saker från clay class och sen hem för ett bad innan vi hämtade upp K. När vi kom hem kollade de på den vanliga "fredags-eftermiddags-filmen" så jag kunde sitta vid datorn i mitt rum. Nice!

Det var meningen att min värdfamilj skulle åka iväg på sin segelsemester på kvällen, men på grund av vädret bestämde de sig för att vänta till söndag morgon. Efter jobbet tog jag bilen till Magnolia och hade midsommarmiddag med Carro, Louisa och Madde! Tyvärr var vädret inte så bra denna kväll, men det gick ändå. Vi mumsade svensk mat från Ikea, sköng snapsvisor och skrattade som bara den. Riktigt lyckat! Vi gjorde även våra egna midsommarkransar. Gick inte jättebra för mig i början, men slutresultatet blev helt okej ändå, haha. Lite senare kom Pamela och Cinthya (två tjejer från Mexico) förbi och deltog i våra svenska snapsvisor, haha. Vi körde drinkspelet Ring of Fire och sen tog jag, Louisa och Madde våra midsommarkransar och begav oss till gayklubben Neighbours för dans. Vi tog taxi till Louisa och somnade vid halv fem-snåret tror jag.


På lördagen vaknade vi upp tidigt eftersom Louisa hade au pair-möte på Starbucks 8.30. Efter det tog vi en runda på Safeway innan jag tog bussen downtown. Var meningen att jag skulle åka hem, men istället åkte jag till Fremont eftersom det var Solstice parade där man bland annat kunde se cyklister cykla nakna, haha galet.

.

Sen smsade min värdpappa och sa att de skulle segla (eller segla och segla, de gick ju på motor) under bron i Fremont precis där vi var om en liten stund. Sarah och jag åt lite mat och sen promenerade vi över bron precis när min värdfamilj skulle åka under. Var jättemycket folk på bron och de vinkade och ropade "Sofiiiiiaaaa, vi kommer saknaaaa dig!". Söta! Jag tog kort på dem och då tog min värdpappa kort på oss, haha.



Sen tog jag och Sarah bussen (bussarna) till Magnolia för att hämta "min" bil. Kvällen innan hade jag kört volvon (vilket jag alltid gör), men när jag körde på motorvägen började det låta konstigt så min värdpappa ville inte att jag skulle köra den hem ifall den skulle stanna någonstans mitt i natten (eller dagen efter, som jag hade planerat). Så han åkte dit på morgonen och kollade vad det var, men han trodde att det måste ha varit att takluckan var lite öppen och vinden hade gjort ljudet. I alla fall hämtade vi Mercedesen och tog hem den. Gillar inte att köra bilar jag inte är van vid. Sarah blev lite åksjuk och vi letade efter I-5 i 40 minuter, men annars gick allt bra. Haha! När vi kom hem till mig duschade jag och sen åkte vi hem till Sarah. Vi skulle egentligen ha träffat Dayne denna kväll, men planerna ändrades och vid halv elva bestämde vi oss för att åka downtown och gå på bio. "Away we go" såg vi och den var jättebra!

Idag har jag och Sarah varit och shoppat hela dagen i U District. Jag har aldrig handlat så mycket på H&M som jag har gjort sen jag kom till Seattle. Spenderade över 2 och en halv timme där idag. Sen köpte jag lite second hand-grejor också. Ska ta kort på allt och lägga upp i morgon tänkte jag!

Nu är Emma i bilen till Arlanda för att ta flyget hit! Om 23 timmar möter jag henne på flygplatsen här. Det känns så himla overkligt, men sanslöst kul! Min högsta önskan just nu är att vi ska få lika bra väder som det var här för några veckor sen.

Ikväll ringde min värdpappas bror och frågade om han kunde komma och hämta en keyboard som finns här. "Jag ringer bara för jag vill inte överraska dig när jag kommer över" sa han. Haha, det tyckte jag var komiskt för den gamla au pairen re-matchade ju eftersom han hade kommit på henne med att ha fest när min värdfamilj var borta. Så när han kom över frågade jag på skämt om han trodde att jag hade ett party going on. Men han sa att om han trodde det hade han aldrig ringt innan. Haha, men jag drev med honom och sa att alla mina vänner gömde sig på mitt rum. Jag undrar om han litar på mig eller känner att han behöver komma över och kontrollera då och då under tiden min värdfamilj är borta. Det återstår att se.

Nu har ni fått er ännu ett mastodoninlägg. Men håll till godo för jag kommer nog inte blogga så mycket när Emma är här.

Saker från Sverige

2009-06-19 @ 05:42:24 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Emma fick en liten lista på saker från Sverige som jag önskade att hon skulle ta med. Den såg ut såhär:

Silverschampo Matrix
Örtsalt
O'boy
Lösviktsgodis
Saltlakrits (kan ju ingå i lösviktsgodis, hehe)
Chokladpuddig
Vaniljsås
Make Up Store-foundation
Försvarets hudsalva
Veckorevyn, Sofie's mode etc.
Mascara Maybeline
Alvedon
Den bästa sommaren
Så som i himmelen
Underbara älskade
Bakmått

Am I free or am I tied up?

2009-06-19 @ 05:28:21 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

I tisdags hade jag och Z bestämt playdate på ett zoo med en en au pair från Mexico och hennes värdbarn. Z var kompis med detta värdbarn sen innan eftersom deras förra au pairer hade låtit dem träffas tidigare. Det var en bra dag för zoo eftersom det var lagom temperatur ute, inte för varmt och inte för kallt. Vi tittade på alla djuren och sen skulle vi köpa glass. Tog den minsta till mig och Z, men de var gigantiska. Helt sjukt! Och då är jag inte den som är liten i maten när det gäller glass!



På hemvägen var det fullproppat på I-5 som är motorvägen jag kör jämt så min värdmamma (och två tjejer jag frågade) försökte guida mig till en annan motorväg, men jag hittade den aldrig så tog I-5 i alla fall och det var inte så farligt med trafiken ändå! Under dagen hade jag känt mig ganska slö och trodde det berodde på att jag körde världens spinningpass på förmiddagen, men under bilresan hem började jag få mer och mer ont i huvudet. När vi kom hem blev det bara värre. Mådde verkligen jättedåligt och la mig i sängen redan vid åtta. Vid elva vaknade jag till och det kändes som någon sågade mig i huvudet med en motorsåg. Sprang upp och spydde och sen försökte jag somna om. När sådant här händer är det enda man vill att åka HEM, HEM, HEM! Hem till mamma som förstår och vet precis hur det är att ha sådan här huvudvärk.

På onsdagen hade jag svag huvudvärk hela dagen. Slutade vid fyra och då fixade jag mig lite och tog bussen downtown. Åt sushi för mig själv på Westlake och sen påbörjade jag min shoppinghysteri. Köpte först en  randig tröja på American Apparel och sen spenderade jag över en och en halv timme på H&M (blev i princip utkastad när de stängde vid nio och jag var den enda kunden kvar, haha). Köpte en svart längre kavaj, cerise shorts, mörkrosa chinosaktiga "killbyxor" (ja, de var från herravdelningen i alla fall), en svart väst och ett linne. Så himla nöjd. Vaknade dock upp mitt i natten och kom på att jag hade hittat ett par längre jeansshorts också. När jag kom ut från provhytten hade jag en miljon klädesplagg så lämpade över massa till hon som jobbade där så de måste ha åkt med där. Fattar inte hur jag kunde glömma dem! Får helt enkelt åka tillbaka på lördag och köpa dem. Som vanligt var det äckligt att gå från bussen och hem. Kom tre killar på andra sidan gatan och jag tänkte "nej, nej snälla bara gå förbi". Den ena ropade "How you doing love?" men jag bara gick på och ignorerade och då ropade han "Hey, I'm one of the nice guys". Jag vet inte riktigt hur man ska hantera sådant här. Carro, en svensk vän här, har en teori om att de blir provocerade om man inte svarar och bara ignorerar, men det är precis det jag alltid gör när sådant här händer. Jag kom hem välbehållen ännu en kväll i alla fall. Score!

Idag skulle jag börja jobba 2.45. Jag var på ett sjukt bra step-pass på gymmet på förmiddagen. Sen blev det tvättande och lite fixande i mitt rum innan min värdmamma messade mig och frågade om jag kunde hämta K (äldsta) i skolan för hon mådde inte bra. Så jag hämtade henne och lät henne kolla på TV och gav henne lunch. Tyckte verkligen synd om henne. Hon är så himla stark även fast hon mådde jättedåligt. Försökte göra allt jag kunde för hon skulle bli bättre eftersom familjen åker på sin segeltur i morgon kväll. Jag hoppas verkligen de kommer åka, för annars måste jag jobba lördag förmiddag, hehe. Senare hämtade vi Z och sen läste jag Beauty and the Beast (som var världens tjockaste) typ hela eftermiddagen. Mina värdbarn var jättegulliga idag. Utan att jag hade sagt något sa de "av alla au pairer och nannies vi har haft är du den allra bästa!" Vet inte om de kanske har sagt så till alla, men gulliga är de i alla fall! Fick extra många kramar idag också. Kanske är för att de åker iväg i morgon.

I morgon är det midsommar och det ska såklart firas! Och på måndag kväll anländer världens bästa Emma. I morgon kväll är starten på en tvåveckors-period som jag har sett fram emot så sanslöst mycket.

Love

Onsdag

2009-06-18 @ 10:21:04 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

L.A baby!

2009-06-16 @ 10:00:46 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Nu har jag och Emma precis bokat vår resa till L.A! Vi kommer bo i Venice Beach 29 juni till 3 juli. LYCKA!


Skype-date

2009-06-16 @ 07:14:18 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Ikväll har jag haft skype-date med dessa D.C-godingar! Vi planerade nämligen våran Mexico-resa som går av stapeln i november! Wooohooo. Underbart att höra deras röster igen. Pauline har jag skypat med flera gånger sen jag lämnade D.C, men Ida har jag bara pratat med på msn och facebook så var skönt att höra hennes röst igen!

6 dagar kvar!

2009-06-16 @ 06:32:17 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Nu är det bara 6 dagar kvar tills den här donnan kommer hit! 



    

 

Kärlek                                                                           

Mammas födelsedag!

2009-06-16 @ 06:17:43 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Dagar som denna känns det extra svårt att vara hemifrån. Mamma har nämligen haft födelsdag idag. Hade i alla fall skickat paket och pratade med henne en timme min söndag kväll (Sveriges måndag morgon). Men när det är födelsedagar och speciella högtider då vill man gärna vara hemma med sina nära och kära.



Denna bild är från mammas förra födelsedag. Vi fotade lite i väntan på att släkten skulle komma.

Saknar, saknar, saknar, saknar! Ibland känns det bara så overkligt att jag inte har träffat min familj på 4 månader!

Helgen

2009-06-16 @ 06:11:46 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

På fredagskvällen var det som sagt Alki Beach med Sarah. Vi åt lite mat (lasagne, min favorit!) på Pegasus och sen satt vi och pratade lite i bilen innan vi åkte hem till henne och planerade lördagskvällen.

På lördagen jobbade jag halv tre till sju. Sen tog jag bilen till Capitol Hill eftersom vi skulle se Miike Snow! Vi fick vänta en lång stund innan de gick på, men det var absolut värt väntan! De är ruggigt bra!









Vi visste att två tredjedelar av bandet är svenskar så Louisa och Madde frågade sångaren (som för övrigt var sanslöst snygg, det tyckte nog 95 % av tjejerna där) om han var från Sverige, men han var från New York. När han gick iväg såg vi hur han sa något till en av de andra killarna och pekade mot oss så han kom ner och frågade om vi var från Sverige (på svenska) och vad vi gjorde i Seattle. Himla trevliga var de och fruktansvärt bra! Köpte cd'n och fick även deras T-shirt för halva priset (10 dollar) eftersom jag var från Sverige och en av de som sålde dem var också svensk och fru till en av killarna i bandet.

Efter konserten blev det en tripp till West Seattle eftersom jag skjutsade hem Louisa, Madde, Maddes två vänner från Sverige och Sarah.

Sov 5 timmar natten mellan lördagen och söndagen eftersom min värdmamma hade bjudit in mig till en brunch som hölls här i huset för hennes gamla bokklubb eller något sådant. Alla tog med sina familjer så var massa barn överallt. Jag var där mest eftersom en av min värdmammas vänner har en fransk tjej boende hos sig eftersom hon gör internship här i Seattle 5 veckor över sommaren. Hon kom i torsdags och sökte därför lite nya vänner. Hon var trevlig, men väldigt blyg. Hade på något vis förväntat mig att hon skulle vara äldre, men hon var "bara" 18. Vi hängde mest runt bordet där det fanns fruktsallad, pajer, bagels och muffins!

Efter brunchen bar det av mot host family picnic som var vårat au pair meeting för denna månad. Barnen lekte och jag hittade Sarah och hennes värdfamilj. Eftersom båda au pair-grupperna från AuPairCare var där var även Madde där och hon hade med sig sina två vänner från Sverige, Louisa, Pamela mfl. Träffade även en ny "kill-aupair" från Sverige, Magnus. Under sommaren kommer det även två andra killar från Sverige plus en tysk hit som au pairer. Det blir kul, eftersom vi inte har en enda kille i au pair-gruppen just nu.

Efter picnicen följde jag med Sarah och hennes värdfamilj. Var meningen att de skulle släppa av oss downtown, men helt plötsligt befann vi oss alla i Ballard där vi parkerade och påbörjade shopping. Hittade en fin väska som Sarah's mamma fick mig att köpa. Haha, hon är som mamma: "hittar man något man gillar ska man köpa det på en gång och inte vänta!". Jag gillar Sarah's värdfamilj så sjukt mycket. I bilen asgarvade vi alla fyra så vi nästan kissade på oss. Eller speciellt jag, Jenny och Jason eftersom Sarah lärde oss hur man säger "ekorre" på tyska och det lät som kinesiska så vi började peka ut genom rutan och ropa "ekorre" på tyska. Jag höll på att dö av skratt.

Sverige!

2009-06-13 @ 02:10:57 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()




Denna hade K med sig igår när jag hämtade upp henne. Så otroligt gullig! Den sitter i hennes rum nu. Sen ville hon måla svenska saker, men jag hade några saker jag behövde fixa innan jag slutade så hon började själv. När jag kommer ner har hon målat två blonda tjejer, en längre och en kortare, på en äng och ovanför skrivit M över den ena (McKayla) och S över den andra. Hon är så söt. När jag hämtade henne häromdagen såg jag henne på skolgården på avstånd och kändes som det kunde varit jag när jag var 8-9 år. Vi är rätt lika faktiskt.

Nu sitter mina värdbarn klistrade framför Pippi Långstrump! De får kolla på en film i veckan, fredag eftermiddag och idag hade min värdmamma hyrt Pippi Longstocking! De har varit helt lyriska över det, haha. Det var det enda Z snackade om idag och K skippade till och med ett after school party för att kunna komma hem och titta. Ett bevis på att de tycker om Pippi är att de glömmer bort att äta sina popcorn som jag fixade åt dem. Om dessa barn glömmer att äta något som är gott, då vet man att det är något speciellt som händer.

Jag har också smaskat popcorn och tittat på Pippi, men kände att det kunde vara fint med lite datortid också (på jobbtid!). Slutar om 55 minuter och då ska träffa Sarah. Hon är sugen på party, men jag känner mer för en lugn kväll så vi får se vad vi hittar på.

Igår var jag och Sarah på Hangover. Toppenfilm! Innan filmen käkade vi lite på Johnny Rockets där vi båda råkade strö socker istället för salt över våra pommes. Sarah - "Oh my god, these are made out of sweet potatoes and I HATE sweet potatoes". Jag höll med och tog en ny påse "salt" eftersom jag inte kände någon smak. Men så grabbar Sarah tag i min hand och bara "Sofia, this is SUGAR!" Bummer!

Fan vad de klipper bort massa i denna pippi-film. Nu är de redan inne på kalaset när pippis pappa kommer. Så snabbt kommer det minsann inte på våra gamla VHS-filmer som pappa har spelat in!

Onsdag

2009-06-11 @ 09:10:24 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Idag slutade jag 16.30. Tog bussen downtown och på bussen ringde Pauline för ett välbehövligt samtal! På måndag ska vi ha skype-date för att planera Mexico-resan i november. Ser nu även ut som så att Ida följer med! Så himla underbart, återförening med mina kära igen och inte på vilket ställe som helst utan i Mexico! Lycka. När vi la på vänder sig en afroamerikansk kvinna om och säger med brytning "Pratar du svenska?". Visade sig att hennes man var svensk och de hade bott i Sverige i typ 5 år, hennes man var från Småland så hon visste mycket väl var Kalmar och till och med Nybro var! En rolig detalj var när hon frågade mig om jag hade barn. Jag bara "Nej det har jag inte, jag är bara 20". "Oh gosh, you ARE a baby then!" säger hon då. Haha, kändes skönt att bli sedd som liten igen. Här har man ju så mycket ansvar och känns nästan som man är 25-30 på något sätt.

När jag kom downtown köpte jag mig en kaffe och gick runt i massa affärer. Halv nio gick jag in på H&M och blev superstressad för jag hittade så mycket fint. Hann inte prova allt jag ville prova, men kom ut därifrån 30 minuter senare med en ljusrosa jeanskjol, rutiga knälånga shorts (att ha när jag jobbar), svarta sandaler och ett svart linne. H&M är ju helt enkelt the shit! Det går inte att komma ifrån.

Ibland är det svårt att sätta ord på sina känslor, då är det bra att det finns människor som är i precis samma sits som en själv. Läs Pauline's blogginlägg här.

How do you measure a year?

2009-06-11 @ 08:57:48 • Kommentarer (5)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Idag har jag varit i Seattle i 2 månader! På fredag har jag varit här 2 veckor längre än vad jag var i D.C. Tider går faktiskt sanslöst fort. Snart har jag varit i USA i 4 månader!

En liten update från veckan. I tisdags var jag och Z på playdate med min vän Chinatsu och de två barnen som hon tar hand om. Det ena barnet har en svensk mamma och det var i hennes hus vi var. Till att börja med ser huset väldigt svensk ut, men innuti fanns det även massa svenska saker såsom svenska kokböcker m.m. I barnets rum hittade jag en KP-tidning från 2002 och massa barnböcker från Sverige. Vi lät barnen leka med slip and slide, vilket i princip är en väldigt långt plastskynke som läggs i en backe och sedan sätter man en vattenspridare så barnen kan åka rutchkana nerför kullen.

Efter jobbet tog jag bussen och mötte upp Louisa, Madde, Carro och Eric. Vi började med en Starbucks och "hjälpte" sen Carro att försöka hitta ett par strandskor eftersom hon åker till Hawaii idag! Sedan promenerade vi till Capitol Hill och satte oss på en restaurang. Madde och Eric åt Slappy Joe's (ni vet, det som de äter på lägret i tvillingfilmen med Mary-Kate och Ashley Olsen). Jag beställde mangosorbet och fick in två pyttesmå skopor sorbet som gick på 6 dollar inklusive tax. Gissa vem som blev riktigt besviken?







Sen tog vi bussen tillbaka downtown och sa hej då till Eric som åker hem till Sverige på fredag.

Denna kväll är det senaste jag har gått från min buss själv, klockan var halv tolv tror jag. Som ni vet bort jag i ett bra område, men precis där bussen stannar "delas" gatan och på andra sidan är det ett fattigt område som är ganska otäckt. På bussen gjorde jag mig bered för strid: bytte min tighta jeansjacka mot min slappare collegetröja, satte scarfen över huvudet (att vara blond känns på något sätt inte så bra här, man skiljer sig verkligen från mängden), nycklarna mellan knogarna och mobilen beredd i andra handen. Sen började jag promenera.

Mucka inte med mig!



Man måste även tänka på att ha bra skor (inte sandaler) så att man kan kuta snabbt. Eftersom jag inte tänkte på att jag skulle komma hem så sent gjorde jag misstaget att ha kjol på mig.



Så planerande måste jag vara i min vardag här. Det äckliga är när det står bilar med motorn på och läskiga män som sitter i dem och tittar när man går förbi. Vad gör de där liksom? Jag kom i alla fall hem välbehållen!

Måndag

2009-06-09 @ 09:03:36 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Idag kom mitt Driver License. Jag ser ut som en mupp på fotot (glömde bort att de skulle ta kort så steg i princip direkt upp från sängen och åkte), men ville att ni skulle se hur det ser ut i alla fall.
 

Dagen idag har bestått av skjutsning till simning och circusklass där jag hängde med Chinatsu, en jättetrevlig japansk nanny som jag har klickat totalt med. Efter circus hämtade vi upp K och sen bar det hemåt. Z tog ett bad och efter det lekte hon i sitt rum medan jag var i pysselrummet med K. Jag blev målad som en hamster med hennes ansiktsfärg, haha. K har haft en massa grejer som hon ska göra varje dag i ungefär 6 veckor för att samla ihop pengar till en hamster och ikväll var det dags att åka och köpa den! Hon bönade och bad att jag skulle följa med. Jag kände egentligen inte alls för det, men kände mig så elak om jag sa nej så det bar helt enkelt av till djuraffären med henne, min värdmamma och Z! K blev ordentligt biten (blodet droppade) av en hamster, men efter många om och men (tror vi var där i över en timme) hade hon allt hon behövde och vi åkte hem. Alla samlades i hennes rum för att se hur Fluffy (hamsterns namn) trivdes i sitt nya hem. Sen blev det hemlagad pizza.

I morgon blir det Starbucks med Louisa, Madde, Carro och Eric för att säga hej då till honom eftersom han åker hem på fredag. På onsdag vet jag inte vad som händer, men förhoppningsvis något kul. På torsdag ska jag och Sarah ses downtown för middag och bio. Och se där, sen är det fredag och helg igen.

Om 14 dagar, exakt denna tid, är Emma här. Lycka!

Åttonde helgen i Seattle

2009-06-09 @ 08:44:16 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

När jag och Sarah träffade Dayne i onsdags så blev vi inbjudna till en fest som hans vän skulle ha på fredagen. I fredags kunde hade han dock en väldig beslutsångest om han ville gå eller inte eftersom han jobbade till 10 på kvällen. Jag tappade tålamodet och tog en buss downtown vid halv nio-tiden för att vänta på vad som skulle ske. Gick till Starbucks och drack lite kaffe med Louisa och Carro som lyckligtvis befann sig downtown denna kväll. Det slutade i alla fall med att Dayne hämtade upp Sarah i West Seattle och sen mig downtown. Eftersom det redan var ganska sent hade han ingen lust att åka på den festen vi skulle på egentligen så vi begav oss till hans vän Dexter i Capitol Hill. Denna människa är 22 år och bor ensam i ett galet lyxigt hus. Han är in the navy så han är inte hemma så mycket. Jag fattar inte varför man har ett så fint hus om man aldrig är hemma. När vi kom till huset var det ingen där, inte ens Dexter var där, haha. Vi väntade in honom och sen stannade vi där tills 6 på morgonen! En annan vän till Dayne, Ryan om jag inte minns fel, kom även förbi och sen åkte vi hem till honom där killarna fixade frukost i form av egg and bacon. Mums! Fick skjuts hem av Dayne och jag somnade  i min säng vid 8-snåret.

Jag provar Dayne och Sarah :)Dexter

På lördagen jobbade jag 14.00 till 22.30. Var på dansklass och biblioteket med min yngsta (Z) och sen hade min äldsta (K) sleepover här hemma med hennes kompis Morgan (en tjej ja, haha). Z och jag hade mys i en trädgårdsstol, hon satt i mitt knä i sin rosa sovsäck, och kollade på när tjejerna badade. Galna tjejer, påminner mig väldigt mycket om mig och Johanna när vi var små, haha. Medan de värmde sig i the hot tub (som är utomhus!) hjälpte Z mig med middagen. Blev massa fixade i K's rum och många "Sofia, kan du komma upp ett tag igen!" innan de äntligen somnade! Sminkade mig lite snabbt och väntade in mina värdföräldrar. När de kom hem tog jag bilen och åkte till Capitol Hill där det var fest hos några killar (från Canada) som Carro lärt känna genom sin filmklass. Louisa och Madde kom förbi senare också. Himla lyckad kväll med supertrevligt folk.  Massa dans, Guitar hero och minglande blev det innan jag tog bilen hem vid halv fyra-snåret.



Söndag var det pannkaksfruksost på Swedish Cultural Center som gällde! Jag tog bussen dit och mötte upp Louisa, Carro, Madde, killarna från Canada plus några fler som också hängde på.



Jag följde sen med Louia och Madde hem till Louisa för lite vila innan vi åkte downtown och mötte upp med Sunit, Rich och Carro igen. Vi skulle nämligen på 3D-bio! Vi såg Up och jag tyckte i alla fall den var bra! Coolt med 3D! Efter filmen kom Kevin, ytterligare en kille från lördagen. Vi väntade in Eric, en svensk au pair som avslutar sin tid här på fredag. Vi åt alla middag på Red Robbin och Sunit fick sin egen klappande födelsedagssång av personalen eftersom han fyllde år dagen innan (var hans födelsedagsfest vi var på).



Många av bilderna i detta inlägg kommer från Carro. 

Måndag, tisdag, onsdag...

2009-06-04 @ 21:24:55 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Är inte alltid jag uppdaterar bloggen i veckan, men idag börjar jag 2.45 så nu har jag tid att slänga in ett inlägg.

Denna vecka har det varit runt 35 grader varje dag. Pust. I måndags jobbade jag som vanligt. Fullt upp hela dagen med barnens olika aktiviteter. På sena eftermiddagen gick vi till parken med en nanny och hennes au pair. Hon var 21 och pluggade på college samtidigt som hon extraknäckte med barnpassning. Trevlig var hon! Sen var mitt yngsta värdbarn grinigt. Hon skulle bada eftersom hon hade haft simning och circus under dagen, men det ville hon absolut inte. Hon var nog trött efter allt under dagen för när vi hade strulat med pyjamasen ville hon inte komma ner och äta middag och sen när jag kollade in i hennes rum så hade hon somnat. Så jag fick lite kvalititetstid med mitt äldsta värdbarn istället. Det händer inte ofta så det var mysigt. Värdpappans bror och hans ett-åriga dotter kom förbi en sväng och jag stekte svenska pannkakor.

På tisdagsmorgonen hade jag uppkörning! Klarade den så nu har jag amerikanskt körkort! På kvällen skulle jag på en matlagningsklass. Min värdmamma hade signat upp mig på det som en del i min födelsedagspresent. Var meningen att det skulle vara sallader, men hon hade missuppfattat dagarna så jag hamnade på cocktailparty. Haha. Vi var 7 personer som satt med tallrikar och sen lagade en kviinna mat vid spisen och visade hur allt skulle gå till. Vi fick äta av allt hon lagade. Mums. Kunde dock inte sluta tänka på Linnéa Good för kocken sa hela tiden "these guys" om allting. "Then you just put these guys into the pan" osv osv. Haha.

Onsdag kväll (igår kväll) åkte jag och hämtade upp Sarah i West Seattle och så åkte vi till Alki Beach. Ovanligt? Vi hade massa att prata om så vi köpte hamburgare, pommes och cola och satte oss på en stock nere vid vattnet och njöt av solnedgången och pratade, pratade, pratade.

Sen ville jag ha glass. Sarah försökte verkligen slita ut mig från affären, men jag sa "men snälla, bara en liten?" Slutade med denna glass, haha. Väldigt nöjd var jag i alla fall och tog mig 40 min att käka upp den.








Vid 11 kom Dayne, en av killarna från i söndags, förbi och så tog vi hans bil och åkte vi till någon pir där vi kollade på vattnet och pratade och planerade ännu mer vi ska göra alla tillsammans i sommar. Mysig onsdagskväll!

Nu har jag varit i USA i 101 dagar.

Underbar helg! Söndagen

2009-06-01 @ 08:33:07 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

På söndagen var Sarah uppe före mig. Jag var så trött att jag knappt kunde röra mig så jag sov lite mer. Vid 11 gick jag upp. På med shorts, linne, solbrillor och sunscreen. Vi blev serverade omelett, toast och water melon av Jason. Mums! En ny au pair vid namn Catheryn kom dit och så åkte vi till en saltvattenpool i en park som jag inte kommer ihåg namnet på nu. Catheryn heter egentligen inte Catheryn. Hon är från Kina och hennes kinesiska namn är tydligen för svårt här så hon kallar sig Catheryn. Hon var trevlig och jättesöt, men det var svårt att prata med henne för hennes engelska var verkligen inte bra. I början var det lite molningt så vi frös vid poolen men sen kom solen! Åh vad jag älskar sol! Somnade i min solstol och vaknade av att Sarah puttar på mig och säger "Sofia, har du satt på sunscreen? Du börjar bli röd nu". Haha. Vi träffade två störtsköna killar (haha, inte som på lördagskvällen om man säger så) och så hände vi med dem Alki Beach och tog det lugnt vid någon "dold park" där man såg downtown skyline. De har båda bott i Seattle i hela sina liv (en var 22, en 25) så de ska visa oss alla sina guldkorn i sommar. På planen står även fallskärmshoppning, hiking, konsert och rafting vid en av killarnas hus. Nice. Verkligen trevliga och framförallt öppna. Vi blev inbjuda till deras kompis från high school som hade party och bodde precis vid stranden. Kändes kul, men vi var rätt trötta efter helgens bravader och hade noll smink eller kläder för kvällen (blir ju lite kallare där eftersom det är vid vid havet) så vi fick sjuts hem av dem.





Så som denna helg har varit, det var så jag föreställde mig au pair-livet innan jag åkte! Att träffa massa nytt folk hela tiden, skapa kontaker framförallt med amerikanskt folk i ens egen ålder! Så denna helg har jag been "livin' the dream!" I just love it!

Underbar helg! Lördagen

2009-06-01 @ 08:13:32 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Eftersom jag skulle jobba vid 11.30 tog jag bussen (bussarna) hem vid 9-snåret. Shorts, linne och solbrillor så tidigt på morgonen kan väl inte vara annat än underbart? När jag kom hem blev det dusch och ombyte. Hämtade stora tjejen och hennes kompis från deras mattehjälp som de går till på lördagar. Var lite tidig och så blev lite koffein på Tully's innan. Sen lämnade vi kompisen och åkte till en restaurang där vi hade lunch med min värdmamma och båda flickorna. Vi gick till en leksaksaffär och sen tog jag tjejerna hem för att förbereda dem inför deras olika aktiviteter, ridning och dans, medan min värdmamma handlade mat. Tog lilla till dansen och sen åkte vi till ridningen. Då var min värdmamma där så jag kunde åka hem och förebereda mig inför kvällen. Skulle nämligen med Sarah och hennes värdfamilj till värdpappans bror. Det var BBQ där eftersom han fyllde 40. Det var en trevlig kväll. Hans släkt var inte alltför olik min egen :) Vi var ute i trädgården hela tiden. Sarah och jag höll oss mest till det gigantiska matbordet där det fanns hamburgare, majskolvar, pastasallad, potatissallad, chips och massa annat. Sen spelade vi lite boule och chillade med barnen innan det var dags för tårta och glass!



Logan med fängelsepyjamasen! Har ju hängt ganska mycket med Sarah's familj och lekt och gullat med Logan. Tänker ofta på att han bara är ungefär drygt en månad äldre än Johanna & Per's son Tor. Känns konstigt att jag har träffat honom och inte kommer göra det förrän han är över 1 år.

Vid halv tio-tiden åkte vi tillbaka. Jenny och Jason var så snälla och körde en omväg för att jag skulle kunna springa in och hämta min bikini och lite annat jag behövde. För vi bestämde att jag skulle sova hos Sarah. Väl hos henne i West Seattle blev vi upplockade av några killar som jag hade träffat i Golden Gardens på Valborg. Herregud säger jag bara! I bilen började jag och Sarah argarva sådär som jag kan göra nästan bara med Natalie Gunnarsson eller Emma.. Jag kunde verkligen inte sluta och jag kände mig så himla dum. Men det var mycket där som kändes så stört komiskt. Natalie skulle ha dött av skratt rent ut sagt. Vi åkte till Capitol Hill och träffade några andra och var i en av killarnas flickväns lägenhet. Hon bodde som på hotell och vi spelade biljard i "rekreationsavdelningen" (eller vad det heter). Var inte superkul så Sarah och jag fick skjuts hem till henne. Först börjar Cloey (hunden) skälla när vi kommer dit och sen när Sarah äntligen får upp dörren och vi står därinne i mörket råkade jag trycka igång min mobil's röstkommando. Jag höll på att smälla av. "TO MAKE A CALL DIAL........" osv. "Öppna dörren! Släpp ut mig" viskar jag till Sarah men får bara "Basement, go to the basement!" till svar (blivit citat på det där idag, ja). Röstkvinnan slutade i alla fall vråla av sig självt och vi somnade plaldask i Sarah's säng.

Underbar helg! Fredagen

2009-06-01 @ 07:51:05 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Vilken helg det blev! Det har varit riktigt varm och soligt hela helgen. I fredags jobbade jag 11.30 till 6 som vanligt. Min värdmamma var hemma för att ordna med ett party som mitt äldsta värdbarn skulle ha för sina vänner efter skolan så jag promenerade med mitt yngsta värdbarn till lekparken. Hon har varit sjuk i några dagar så vi åt lite snacks på en filt och sen somnade hon. Rätt skönt för mig att ligga där i skuggan och titta upp i träden och filosofera i över en timme. När vi kom hem var partyt i full gång! Alla tjejerna skrek och kastade sig i vattnet från segelbåten som ligger här nere vid bryggan. Helt galna var de. Sen satt de i bubbelpoolen ett tag innan de blev serverade glass och sen var det bad som gällde igen. Som tur var ville mitt yngsta värdbarn inte vara med och bada så hon tittade på film inomhus. Vilket innebar att jag inte behövde göra så mycket eftersom jag "var tvungen" (ansåg jag) att stanna med henne i huset. Villet ju inte lämna henne ensam där. Hehe. Så jag satt vid datorn och fixade och donade lite inför kvällen. Vid 7.20 tog jag bussen downtown och mötte upp Carro, Louisa och Madde. Vi begav oss till Safeway för att inhandla lite dricka inför kvällen och sen tog vi bussen till U district! Ibland stämmer det verkligen att amerikanska människor är öppna. På bussen downtown satt jag och pratade med en tjej nästan hela vägen och på denna bussen var det två tjejer som började prata med mig "bara sådär" (åh vad svenskt det låter, haha). Alla här tycker det är jättefascinerande att vi har kommit ända från Sverige för att bo i en familj och leva livet i Seattle. Alla säger "Åh, jag önskar att jag också kunde göra det". Den ena tjejen skulle till Finland om några veckor för att vara där i tre veckor och hon hade även träffat en annan svensk au pair på någon middag. Undrar vem det var. Vad jag vet känner jag alla svenska au pairer här i Seattle, haha. 

När vi hoppade av bussen påbörjade vi en lång vandring. Det var meningen att vi skulle på en fest först, men vi ändrade oss och med kartan i handen försökte vi hitta till en annan. Vi var nog alla rätt trötta, varma och började tappa humöret så smått. Jag hade textat med Sarah hela kvällen eftersom hon skulle ta en taxi till oss och hänga på till festen. Hade inte hört något blippande från mobilen på ett tag så skulle ta upp den och kolla. Hittade den ingenstans! Verkligen ingenstans! Vi vände upp och ner på båda mina väskor, men ingen mobil. Inget ljud när vi ringde till den heller. På vägen hade vi pausat och suttit ner för lite dricka och sminkning så jag kom på att den naturligtvis måste vara det. Jag hade ju hållt den i handen hela tiden och på stället hade jag tagit kort så jag måste ju ha lagt den i gräset. Vi promenerar den långa vägen tillbaka, men ingen mobil finns där. Jag börjar freaka ur, framförallt för att ingen annan hade Sarah's nummer och hon var ju helt ensam sent på kvällem. Till slut kommer Louisa på att vi hade ställt ner våra flaskor på en mur ännu tidigare. Kanske fanns mobilen där. Med nytt hopp i kroppen promenerade vi dit och tro på fan, mobilen ligger där på muren! Helt sjukt! Ni kan ju förstå hur glad jag blev! En minut efter att jag hittat den får jag sms från min värdmamma: "Är du safe och med dina vänner?" Haha. Ringde Sarah och så mötte vi upp henne och tog oss till festen. Väldigt lyckad kväll måste jag säga. Amerikanskt house party med mycket svensk elektromusik. Hängde mest utomhus på trappan, drack vin och pratade med allt trevligt folk!

Madde bättrar på sminket i gatskenetCarro spexarLouisa chillar