These guys give me power!

2009-09-24 @ 07:56:19 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

7 månader i USA

2009-09-24 @ 07:52:12 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Idag har jag varit i USA i 7 månader. I morgon är det 3 dagar kvar tills jag åker till New York!

Veckan rullar på i vanlig ordning. Slutade 7.30 som vanligt i måndags så var hemma och tog det lugnt. Otroligt välbehövligt. Fick reda på under dagen att Z ska testa att gå kindergarten (skola) 3 dagar i veckan denna veckan vilket för mig mest innebär att jag hämtar upp henne 3.20 istället för 11.30. Jobbar morgnar på tisdagar och torsdagar så i tisdags hade jag alltså ledigt mellan 9.15 och 3.15. Vilken lycka! Jag ringde och pratade med en snubbe som skulle skicka in en cancel request på min konstiga parkeringsbot som jag fick. Känns som det kommer gå vägen. Sen åkte jag och lunchade med Jacob och Magnus. En starre, häng på en strand och massa flummande senare åkte jag och hämtade upp tjejerna och jobbade 2 timmar. På kvällen blev det Love Happens med Helen, Martina och Lina. Storyn var väl sådär, men himla kul att se en film som är inspelad i Seattle. Ni borde se den för att få en känsla av hur det ser ut här.

Idag var tjejerna sjuka så jag började jobba 8.30 istället för 11.30. Gav dom massa te, isglass och frukt och de lekte lugnt och sansat hela dagen. När jag slutade 4.30 åkte jag och Sara och fikade i Beacon Hill. Hon skulle åka till Portland med sin värdfamilj på kvällen så när hon åkt hem tog jag en tur till Capitol Hill och strosade runt i affärer för mig själv.

På metron i tisdags lyssnade jag på gamla låtar. Dessa låtar går inte att lyssna på utan att koppla ihop dem med vissa personer och tillfällen. Jag såg nog ut som ett litet freak där på metron, satt och flinade för mig själv och nynnade lite. Saknar er alla så sjukt mycket!

Ett måste varje förfest med Bellan!


Slutet av nian. Cykla hem mellan knallgula rapsfält från Engelska skolan till Ekeby-Almby med Natalie Gunnarsson! Saknar att skratta tills jag kiknar tillsammans med dig min kära vän.


Stockholm Boogie. Förknippas såklart med min galna, underbara, fina kusin Sarah!


Hur många gånger har inte Emma och jag spelat denna på kassett (!) på högsta volym i golfen och skrålat oss hesa.


Jultradition á la Sofia & Linnéa. Pizza på Almbypizzerian och sen mys i det Goodska hemmet med te m.m.


Tänk om man kunde få vara omringad av sin familj och sina vänner från Sverige här i Seattle. Vad perfekt allt skulle vara. Missförstå mig rätt. Jag stormtrivs med mina vänner här i Seattle och har sanslöst kul med dem, men 7 månader från allt där hemma börjar kännas som en väldigt lång tid. Så Emma, Bella, Johanna, Nathan, Linnéa, Natte, Sarah och alla ni andra: JAG SAKNAR ER! Hoppas ni mår bra i Göteborg, Stockholm, New York och alla andra ställen ni möjligtvis befinner er på.

Thai Ginger, Capitol Hill, playdate, Scavenger Hunt, The Locks

2009-09-21 @ 08:42:44 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Söndag igen! Tiden går sanslöst snabbt här borta.

I fredags åkte jag downtown och träffade Jacob, Martina, Sara och Patric (en ny tysk au pair). Vi käkade middag på Thai Ginger och strosade runt lite tills vi slutade på en chokladbutik där glass och choklad (ja, tänka sig) förtärdes. Kvällen bestod till stor del av skratt och flummande. Underbart.

Martina och jag åkte hem till mig och "kollade" på Love Actually. Vissa somnade ju 15 minuter in på filmen, men jag hade mysigt ändå, haha.

Lördagen bestod av lunch i Capitol Hill med Sara och sen jobbade jag 4.30-11. Jacob och jag hade playdate med våra värdbarn. Han kom hit med sin fyraåriga tjej och sjuåriga kille. Intensiv, men otroligt lyckad kväll! Mitt nioåriga värdbarn blev nog lite betuttad i Jacob, haha.

Idag, söndag, var det au pair-möte med båda grupperna och Scavenger Hunt stod på agendan. Jag som är van att vara ensam svensk på au pair-mötena hade nu plötsligt en grupp på fem andra svenskar plus norska Helen. Vi bildade en grupp och begav oss ut för att hitta alla saker på listan vi fått.

Här kommer lite bilder från ett soligt Seattle. Några är mina, några är snodda från Helen's blogg.












Jacob ger oss extra points. (Om ni undrar varför han doppar huvudet i en önskebrunn)




Efter Scavenger Hunt åkte jag, Helen, Jacob och Emma och handlade lite gott och hade picnic vid the locks (slussar). Solen sken och det var varmt. Vi hade filt och musik från Emma's laptop. Båtar tuffade (eller seglade) förbi nedanför oss. Kan det bli bättre?

Emma. Ny supertrevlig svensk tjej som re-matchat från L.A.








Tack alla som gjorde denna helg till en toppenhelg!

"Sofia, why are you frowning?"

2009-09-18 @ 08:08:07 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Den fick jag höra idag i bilen. Jag ser nog mer sammanbiten ut ibland än vad jag tror. Förövrigt börjar jag nästan ångra att jag köpte Highschool Musical Soundtrack till mitt värdbarn när hon fyllde 5. Försöker hela tiden lura henne och byta skiva till mina skivor när vi är i bilen. Det funkar ibland, men hon kommer oftast på det efter en stund. Vi har kommit fram till en kompromiss, varannan låt var! Det blir ett himla skiftande med skivor, men båda blir hyffsat nöjda ändå. Har jag tur kan hon till och med glömma bort ibland att vi ska byta när min låt är klar, haha. Båda har även en vana att sjunga med i sin låt. Så först sitter jag och skrålar och hon är tyst och sen är det tvärtom.

Ikväll har jag lagat mat till min värdfamilj. Tacos. Gjorde även en blåbärspaj på eftermiddagen till efterrätt och det verkade uppskattas mycket. Sara kom förbi en sväng sen också och det blev snack och kaffe.

The coffee's never strong enough

2009-09-17 @ 20:04:31 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Torsdag igen. Tiden går fort här nu and I'm lovin' it!

Jag ska jobba till 7.30 på måndagar numer eftersom mitt äldsta värdbarn har fotbollsträning. Så i måndags kväll var jag bara hemma på kvällen. Riktigt skönt. Har börjat uppskatta hemmakvällar mer och mer på sista tiden. Billigt och bra är det ju också.

I tisdags åkte jag downtown för att träffa Martina och Sara. Och för att köpa mina älskade, underbara skor från Urban som jag kollat på så många gånger. Mitt i provningen ringde Jacob och frågade om vi ville komma till Cheesecake Factory där en tysk tjej från vår Au pair-grupp hade lite födelsedagsmiddag. Självklart ville vi det!

Helen och Jacob


Igår besökte Sofia Eriksson ett amerikanskt sjukhus! Jag hade migrän igen så min värdmamma "fick nog" och skjutsade mig först till ett ställe nära oss, men de hade inga läkare efter 5 p.m så vi fick åka till Urgent Care i Capitol Hill. Det resulterade i över 3 timmars väntan i ett sterilt rum med en läkare som gick in och ut och frågade lite frågor då och då. Fick 3 extra starka Asprin, recept på Naproxen och uppmanan att boka tid hos läkare för en mer genomgående undersökning. Tack och hej, sa jag och tog en taxi hem. Men jag ska ringa mitt försäkringsbolag och kolla vart de godkänner att jag bokar en tid.

Att göra:

1. Ta reda på vart jag ska ringa för att upphäva en parkeingsbot på 60 dollar som vi fick hemskickad. Det står att det är en Ford Van på the ticket och vi har en Volvo V70. Plus att jag vet precis vad jag gjorde då den är utskriven, 10.37 a.m. Jag var nämligen ledig så låg i sängen och skypade med hela familjen. Åkte till U-district vid 3-tiden. Weird! Jag har verkligen ingen lust att punga ut med 60 dollar för något jag inte ens har gjort!

2. Betala resan till Vancouver


3. Ringa försäkringsbolaget

4. Skriva ut min flygbiljett till NY

5. Ansöka till fler college-kurser

6. Ansöka till universitetskurs hemma i Sverige

7. Boka klipptid

8. Ta upp träningen igen

9. Hyra/låna en gitarr

10. Byta bloggdesign. Hehe.

Today is the final countdown! 10 dagar kvar och jag har aldrig längtat mer.

Ikea, myskväll x 2, barnkalas, Snoqualmie Falls

2009-09-14 @ 08:48:46 • Kommentarer (5)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

En lugn och behaglig helg har passerat. I fredags hämtade Lina och Martina upp mig efter jobbet och så åkte vi till Ikea och åt köttbullar till middag och äppelpaj med vaniljssås till efterrätt. Vi handlade på oss massa gott svenskt och sen åkte vi hem till mig och kollade på Män som hatar kvinnor.



På lördagen var Martina snäll och stannade och hjälpte mig "jobba". Vi hjälpte till med Z's barnkalas.





Efter "jobbandet" åkte jag och Martina och käkade pizza och sen hem hit igen för att kolla på Wallander.

Idag, söndag, var jag först downtown och inhandlade ett par svarta jeans på Urban för ynka 5 dollar! De var nedsatta flera gånger och jag var inställd på 20 dollar, men vid kassan visade det sig att det var 5 dollar. Score! Jacob kom dit och sen mötte vi upp Martina och åt lite mat innan vi tog Jacob's bil och åkte till Snoqualmie Falls! Det var minst lika fint som när Emma och jag var där. Jättemysig söndag i solen.













Vi drack jamba juice och sen hoppade Martina av i Sammamish där hon bor. Jacob och jag åkte vidare downtown och åt hamburgare på Red Robin. Så sanslöst gott. Och så sanslöst mycket mat. Jag är fortfarande mätt!

När jag kom hem dödade jag spindeln som har bott i mitt rum sen förra veckan. Den hade klättrat upp på väggen och där tyckte jag inte det kunde få sitta kvar. Har fått höra att brown recluse är en väldigt farlig spindel här, och "min" spindel var oroväckande lik den. Folk som har blivit bitna har fått genomgå operationer. Det var en vän som är född och uppvuxen här som varnade mig. Hans pappa hade fått ta bort en bit skinn på bröstet för att han blev biten. Ha sa även att denna typ av spindel är mycket vanligare här än vad folk tror. Jag tog på mig mina skinnhandskar och drog ner ärmarna på min tröja. Sen slog jag ihjäl den med min au pair handbook. Den ramlade ner på golvet och jag slog på den tills den inte rörde sig mer. Sen spolade jag ner den i toaletten. Jag är ju inte alls rädd för spindlar, men denna hade jag verkligen respekt för efter allt jag hört och bilder jag sett.

Kolla vad STOR den är. Benen är ju tjocka.


Detta är en bild på en brown recluse, tagen från google. Kolla likheterna!

Detta är bilder på folk som har blivit bitna av en brown recluse

200 dagar i USA

2009-09-11 @ 20:13:17 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

200 dagar i USA
5 månader i Seattle (igår)
16 dagar kvar till New York
8 år sen 9/11

Känns konstigt att jag har varit borta så länge nu, lite smått overkligt.

Jag hoppas och tror att denna dag kommer gå fort. Ska hämta mitt yngsta värdbarn från skolan om cirka 20 minuter. Vi ska åka och handla grejer till att göra cupcakes till hennes födelsedagskalas som är på lördag. Sen vid kvart över tre ska vi hämta mitt äldsta värdbarn på skolan och så hem och kolla på film, de får kolla på en film i veckan, på fredagar. Slutar vid 6 och då ska jag hämta Martina vid busshållsplatsen. Många 21+ au pairer ska ut idag, men jag och Martina får snällt stanna hemma. Bittert! Men vi får det nog väldigt bra ändå tror jag. Våran plan är att åka till Ikea och äta köttbullsmiddag och handla massa svenskt gott. Sen bär det av hit för myskväll. Vi ska kolla på Män som hatar kvinnor.

Längtar efter Wilma!

Franz Ferdinand, migränattack, McKenzie 5 år

2009-09-10 @ 06:34:19 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

I måndags var det som sagt labor day här i USA och jag var ledig. Tillbringade dagen med att packa 23 kg som mamma och pappa ska få ta med sig hem från New York. Skypade med Emma också! <3 På eftermiddagen tog jag bussen downtown. Var tänkt att jag skulle köpa present till mitt värdbarn och träffa Sara och Linn, men på bussen in fick jag sms av Sarah (tysken) som frågade om jag ville ha gratis biljetter till Bumbershoot. Jag hade haft ångest hela helgen för Franz Ferdinand spelade på måndagen, men jag hade bara biljett för lördagen så självklart ville jag hänga med. Ååh, vad bra de var! Har lyssnat på dem sen jag gick i sjuan så kändes stort att få se dem live.






Tisdagen var tuff, riktigt tuff. Kändes jobbigt att jobba efter att ha varit ledig i tre dagar plus att jag hade en väldig hemlängtan. På kvällen fick jag ställa in min fikadate med Sara för en migränattack. Spydde 4 gånger under kvällen, usch usch. Låg i sängen från 5.30 då jag slutade, var bara uppe någon gång och kollade datorn och sen sov jag till 8 på morgonen! Började inte förrän 10 så var skönt att bara ligga i sängen och ta det lugnt för en gångs skull.

Idag fyllde mitt yngsta värdbarn 5 år! Så ikväll har jag varit hemma och ätit middag med hela deras släkt och tittat på paketöppning. Min present bestod av High School Musical 2 Soundtrack och det blev väldigt uppskattat.

I morgon är det redan torsdag, tänk vad tiden går fort ändå! På fredag har jag varit i USA i 200 dagar. Och idag är det bara 18 dagar kvar tills jag åker till New York och träffar världens bästa mamma och pappa.

Sushi i Queen Anne, Thai Ginger, Bumbershoot, polisbil, fikamys

2009-09-07 @ 06:39:44 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Hej hallå folket!

I skrivande stund sitter jag i min säng med datorn i knät. Yogabyxorna (inte för att jag någonsin utövar yoga, de är bara mina mysbyxor) är på och håret är uppsatt i tofs. Bredvid mig har jag lite Svenska lantchips (från Ikea) som jag mumsar på då och då. Ajabaja men mumsfilibaba!

Vad har hänt sen sist? I torsdag hade vi lite avskedsmiddag för Madde på en sushirestaurang i Queen Anne. Det var jag, Madde, Rich, Jacob (en ny svensk au pair här), Graham och Grahams vän från Kanada. Efteråt blev det en Starre (Starbucks) där Rich än en gång gjorde min stum av förundran med sina korttricks.

På fredagen var det meningen att vi skulle till kanadensarna, men planerna ändrades och det slutade med att jag och Jacob sågs downtown och åt middag på Thai Ginger. Senare kom Madde in och joinade.

Lördag var det Bumbershoot! En stor festival som är här i Seattle varje år. Lördagen var inte de bästa banden, men vi såg bland andra Katy Perry och All-american rejects. Vi träffade även en del nya svenska au pairer: Sandra, Amy och Lisa. Trevligt med nytt folk nu när det känns som alla lämnar. Det bästa på dagen var Starbuckstältet där man fick gratis kaffe hela dagen. Det värsta var att säga hej då till Madde. Just precis NU landar hon i Sverige. Känns rätt overkligt att hon inte är här längre och framförallt att jag är den au pairen som har varit här längst nu, i alla fall av de som jag umgås med.


















Efter att ha sagt hej då till Maddii (buhuu) åkte vi downtown och åt hamburgare på Red Robin. Jacob kom in och joinade en stund och sen påbörjade jag och Martina vår resa hem till mig. Själva bussen var väl ingen fara, men det är inte jättetrevligt att promenera genom området hem till mig så vi bestämde oss för att ta en taxi. Inget av båda mina nummer funkade dock så vi bestämde oss för att fråga några poliser som vi såg. När de hörde att vi bodde så nära så sa de "äsch, hoppa in. Vi skjutsar hem er!". Så nu har vi åkt amerikansk polisbil!

Idag var jag, Martina och Lina downtown och hade en riktig mysdag. Blev lite lightshopping på Urban och sen fika och massa prat på ett café. Det regnade ute så det kändes extra skönt att bara ta det lugnt.





I morgon är det Labour Day här i USA och jag är ledig! Idag är det för övrigt 3 veckor kvar tills jag åker till New York och träffar mamma och pappa. Jag vill åka nu, nu, nu!

Dålig bloggning!

2009-09-03 @ 07:34:32 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Det var det varit av mig på sista tiden! Jag har inte riktigt haft tid eller lust att blogga så här kommer lite av det som har hänt på sista tiden.

I lördags förmiddag var jag och Madde i Green Lake. Vi promenerade och åt frukost/lunch på ett mysigt ställe. Sen blev det glass/starbucks och prat på en brygga innan vi åkte till Ikea och inhandlade grejer för den stundande kräftskivan som vi skulle ha på söndagen. Kräftorna var dock slut på Ikea, men tillbehören hittade vi.






På kvällen jobbade jag lite och Madde var snäll och hjälpte mig. Sen åkte vi hem till henne och hade lite myskväll och jag sov över där. På lördagen vankades det kräftskiva hos kanadensarna! Solsken och massa svensk musik. Kan det bli bättre?













I tisdags tog jag, Madde och Martina en båt från downtown till Alki Beach! Jättefin kväll!







'




Idag har jag varit hemma hos Sarah (tyska) och ätit middag och försökt signa upp oss för våra klasser. Det gick inte så bra eftersom deras internet var knas, men nu vet jag hur man gör i alla fall!